• Σύνδεση
  • support@ichiphost.gr
  • 2100100687 | 213 0122366

Τι είναι το Google Search Console

Το Google Search Console είναι μια δωρεάν υπηρεσία που προσφέρει η Google και σας βοηθά να παρακολουθείτε, να διατηρείτε και να αντιμετωπίζετε προβλήματα με την παρουσία του ιστότοπού σας στα αποτελέσματα της Αναζήτησης Google. Δεν χρειάζεται να εγγραφείτε για να συμπεριληφθεί το Search Console στα αποτελέσματα αναζήτησης Google, αλλά το Search Console σάς βοηθά να κατανοήσετε και να βελτιώσετε τον τρόπο με τον οποίο η Google βλέπει τον ιστότοπό σας.

Το Search Console προσφέρει εργαλεία και αναφορές για τις ακόλουθες ενέργειες:

Επιβεβαιώστε ότι η Google μπορεί να εντοπίσει και να ανιχνεύσει τον ιστότοπό σας.
Διορθώστε τα προβλήματα ευρετηρίασης και ζητήστε επανεξαγωγή νέου ή ενημερωμένου περιεχομένου.
Προβάλετε τα δεδομένα κίνησης της Αναζήτησης Google για τον ιστότοπό σας: πόσο συχνά εμφανίζεται ο ιστότοπός σας στην Αναζήτηση Google, ποια ερωτήματα αναζήτησης εμφανίζουν τον ιστότοπό σας, πόσο συχνά κάνουν αναζήτηση για αυτά τα ερωτήματα και άλλα.
Λάβετε ειδοποιήσεις όταν η Google αντιμετωπίζει ευρετήρια, ανεπιθύμητα μηνύματα ή άλλα ζητήματα στον ιστότοπό σας.
Δείξτε τους ιστότοπους που συνδέονται με τον ιστότοπό σας.
Αντιμετώπιση προβλημάτων για AMP, χρηστικότητα για κινητά και άλλες λειτουργίες αναζήτησης.

Ποιος πρέπει να χρησιμοποιήσει το Search Console;

Όποιος διαθέτει ιστότοπο! Από τον αρχάριο έως το προγραμματιστή, το Search Console μπορεί να σας βοηθήσει.

Ιδιοκτήτες επιχειρήσεων: Ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιείτε το Search Console μόνοι σας, θα πρέπει να το γνωρίζετε, να εξοικειωθείτε με τα βασικά στοιχεία της βελτιστοποίησης του ιστότοπού σας για μηχανές αναζήτησης και να γνωρίζετε ποιες λειτουργίες είναι διαθέσιμες στην Αναζήτηση Google.

Ειδικοί SEO ή έμποροι: Καθώς κάποιος επικεντρώνεται στο διαδικτυακό μάρκετινγκ, το Search Console θα σας βοηθήσει να παρακολουθείτε την επισκεψιμότητα του ιστότοπού σας, να βελτιστοποιείτε την κατάταξή σας και να λαμβάνετε ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με την εμφάνιση των αποτελεσμάτων αναζήτησης του ιστότοπού σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις πληροφορίες στο Search Console για να κάνετε εξελιγμένη ανάλυση μάρκετινγκ σε συνδυασμό με άλλα εργαλεία Google όπως το Analytics, το Google Trends και το Google Ads.

Διαχειριστές ιστότοπου: Ως διαχειριστής ιστότοπου, σας ενδιαφέρει η υγιής λειτουργία του ιστότοπού σας. Το Search Console σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε εύκολα και σε ορισμένες περιπτώσεις, να επιλύετε σφάλματα διακομιστή, προβλήματα φόρτωσης ιστότοπου και ζητήματα ασφαλείας όπως εισβολή και κακόβουλο λογισμικό. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να διασφαλίσετε ότι οποιαδήποτε συντήρηση ιστότοπου ή προσαρμογές πραγματοποιείτε ομαλά σε σχέση με την απόδοση αναζήτησης.

Προγραμματιστές : Εάν δημιουργείτε την πραγματική σήμανση ή / και κώδικα για τον ιστότοπό σας, το Search Console σάς βοηθά να παρακολουθείτε και να επιλύετε συνηθισμένα προβλήματα με τη σήμανση, όπως σφάλματα σε δομημένα δεδομένα.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on pinterest
Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Πρόσφατα Άρθρα